Първите български граждани от Газа пристигнаха в София. Те бяха посрещнати

...
Първите български граждани от Газа пристигнаха в София. Те бяха посрещнати
Коментари Харесай

Първите български граждани от Газа пристигнаха в София


Първите български жители от Газа дойдоха в София. Те бяха посрещнати на летището от близки и родственици.

Завръщането им стана допустимо, откакто ръководещата Ивицата Газа ислямистка палестинска групировка Хамас отвори границата си с Египет за задграничните жители в анклава. Сред тях имаше и доста българи. В четвъртък сутринта те дойдоха в Кайро, откъдето трябваше да поемат към България.

Ивицата Газа е под цялостна военна обсада, откакто Израел разгласи война на Хамас. Причината беше осъщественото на 7 октомври от членове на групировката масирано нахлуване против цивилни израелци. При офанзивата бяха убити 1400 души и отвлечени над 200 заложници.

Израелската войска прави въздушни удари и сухопътни интервенции в Ивицата Газа, като съгласно локалните управляващи жертвите към този момент надвишават 8000 души. Преди седмица Организация на обединените нации призова за филантропично помирение в своя резолюция.

В петък вечер на летището в София пристигнаха Аля Ел Шарафи, Сали Ел Шарафи и 4-годишната им дъщеря Сийка Ел Шарафи. Майката на Аля – Сийка Ел Шарафи, сподели, че те са се опитвали да изоставен Газа от началото на войната сред Израел и Хамас, само че до момента това е било невероятно.

„ Не постоянно имах връзка с тях, постоянно спираха тока и интернета. Братът на Аля успяваше по някакъв метод да се свърже с него и той ми пращаше известия, че е добре, че нощта е предходна добре “, сподели тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР